Rebarbara a desszertként használható zöldség
Rebarbarás pite
Hozzávalók:
a tésztához
120g  búza liszt
60g    teljes kiőrlésű búza liszt
120g  vaj
20g    negyedannyi édesítő-vagy 80g  cukor 
24g    tojás sárga - 1 db
1db    zöld citrom héja
47g     zöld citrom leve - 1 db
40g     tejföl
a krémhez
250ml    tej
1mk       vanília kivonat
74g         tojás sárga - 3 db
10g         negyedannyi édesítő
16g         étkezési keményítő
80g         vaj
a rebarbarához
400g      rebarbara
10g        negyedannyi édesítő
1mk       vanília kivonat
              víz
a tetejére
20g  mandula forgács-opcionális
Elkészítés
- Tésztához a lisztben elkevertem a vajat, hozzákerült az édesítő, reszelt citromhéj, majd citromlé, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtam.
 - Fél órára hűtőszekrénybe került.
 - Majd kinyújtottam ,hosszú pitesütő formába simitottam, sütőpapírt terítettem a tésztára ráöntöttem a kerámia sütőbabot, 180°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem, majd a sütőbab eltávolítása után további 20 percig.
 
- A feldarabolt rebarbarát lábasban 2-3 percig összeforraltam az édesítővel vaníliával, majd kiszedve a vízből kihűlt.
 
- A krémhez vízgőz felett a vaj kivételével a hozzávalókat puding állagúra sűrítettem.
 - Kihűtöttem, hozzákevertem a puha vajat.
 
- Az így elkészült krémet a közben kihűlt pite tésztára simítottam, rárakosgattam a kihűlt rebarbarát, mandula forgáccsal megszórtam.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése