Roppanó, fűszeres nassolnivaló pálcika
Hozzávalók:
500 g      liszt
20 g        élesztő  friss
5 g          cukor
10 g        só
50 ml      olaj növényi
100 ml    víz
200 ml    tej
zöld fűszer
Elkészítés:
- Kevés tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, megvártam míg felfut.
 - Az átszitált liszthez adtam a sót, vizet, olajt, maradék tejet, fűszert.
 - Alaposan összedolgoztam.
 - Fél órát pihentettem majd munkalapon átgyúrtam, kinyújtottam vékonyra
 - Grissini vágóval felszabtam
 - Átraktam sütőlapra, a felszabott csíkokat spatulával kicsit széthúztam hogy sütés közben ne tapadjanak össze.
 - 180°C-ra előmelegített sütőben megsültek.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése