2017. 08. 27.

Krumpliprósza-kemencében sütve






diós pogácsa mellett a krumpliprósza is táj jellegű étel.
Minél vékonyabb a tepsiben a tészta annál ropogósabb prósza készíthető.
Ez most kemencében készült, de sütőben is elkészíthető csak az íze nem ugyan az.
A  recept csak ennyi: egy kis krumpli, egy kis kefir, egy kis liszt, ízlés szerint só.



Hozzávalók:

80dkg     burgonya
20dkg     liszt
40dkg     kefir
ízlés szerint só



Elkészítés:


-A burgonyát lereszeltem, majd belekevertem a kefirt,  (gyorsan hogy ne barnuljon meg ) sót, lisztet.
-Egy laza állag lesz ebből, egy nagyon híg galuska és a sűrű palacsinta tészta kötött valahol fél úton.
-Sütőpapírral  bélelt tepsibe öntöttem és megsütöttem a forró kemencében.
-Fogyasztható önmagában, salátával, köretként húsok mellé.





Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop


Nincsenek megjegyzések: