Hozzávalók:
20dkg liszt1db tojás
2dkg     cukor
4dl        tej
4,5dkg  vaj
1/2csg   sütőpor
1tk só
1tk só
lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást felhabosítottam a cukorral, hozzáadtam az olvasztott vajat, sót,  a tejet,  majd belekevertem a sütőporos lisztet.
A mi palacsintákhoz  képest sűrűbb tészta alakult ki.
Felmelegítettem a palacsinta sütőt amibe már nem került zsiradék.
A szilikonos formázóba adagoltam egy  kicsi merőkanálnyi tésztát, majd miután  átsült a palacsinta alja a formát leemeltem, átfordítottam a tésztát hogy a felső fele is megsüljön.
Rétegenként megkenhető lekvárral vagy csak mellé kerül a tálaláskor.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése