2017. 06. 15.

Meggyes kalács

Hozzávalók:


30dkg   tönkölybúza liszt világos
2dkg     élesztő-friss
6dkg     cukor
2dl        tejszín
csipet   só


50dkg   meggy-magozva
meggylekvár

tetejére tojás lekenésre
krokánt szórásra






Elkészítés:

-Kevés langyos tejszínben és cukorban elkevertem az élesztőt.
-Miután felfutott összekevertem a sós, cukros liszttel és a maradék tejszínnel.
-Duplájára kelesztettem.
-A megkelt tésztát kettőbe vettem, mindkét gombócot téglalappá nyújtottam, megkentem lekvárral, rászórtam a meggyet, feltekertem.
-A  két rudat lazán összefontam, még 30 percet pihentettem, tojással lekentem, krokánttal megszórtam és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35  perc alatt megsült.

Nincsenek megjegyzések: