Hozzávalók:
1kg cékla
2db v.hagyma - piros fajta
20dkg cukor
2db alma
1/2ek őrölt fahéj
1/2ek őrölt szegfűszeg
1/2ek mustármag
1/2ek koriander
2dl vöröbor ecet
Előkészítés:
A céklát megmostam, a szükséges részeket eltávolítottam.
Zödségmosó kesztyű használatával meghámoztam, majd reszelő durva élén lereszeltem. A kesztyű nagy segítség a cékla nem fogta pirosra a kezemet.
A hagymát finomra aprítottam.
A meghámozott almát szintén a reszelőn lereszeltem.
Elkészítés:
A céklát, hagymát, almát, cukrot és a fűszereket edénybe öntöttem, lassú tűzön időnkét kevergetve 1-1/2 órát főztem.
Amikor a cékla megpuhult, hozzáöntöttem a vörösbor ecetet, néhány percnyi főzés után üvegekbe öntöttem. A tető rázárása után tetejüket lefordítva majdnem a kihűlésig hagytam így.
Több hónapig eltartható, de felbontás után hűtőben kell tárolni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése