Hozzávalók
15dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg mandula
1/2tk só
1/2tk őrölt szerecsendió
1/2tk őrölt fahéj
1db tojás
Ribizli-málna lekvár
Elkészítés
A hideg, felkockázott vajat liszttel gyorsan elmorzsolom.
Hozzáadom a sót, cukrot, fűszereket és a darált mandulát.
Az alaposan összekevert tészta közepébe formázott lyukba öntöm a felvert tojást, és cipóvá gömbölyítem.
Az összeállított tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentetem. A fél cm vastagra kinyújtott tésztából Változatos szív kiszúróval elkészítem a linzereket.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsütöm.
Ribizli-málna vegyes lekvárral két egyformát összeragasztok.
Ribizli-málna vegyes lekvárral két egyformát összeragasztok.
Kiegészítés
Az elmosogatott kiszúrókat szárazra kell törölni. Vizesen elrakott forma rozsdásodása hajlamos.
Az elmosogatott kiszúrókat szárazra kell törölni. Vizesen elrakott forma rozsdásodása hajlamos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése