2015. 02. 17.

Fűszeres keksz

A keksz kiegészítője lehet krém leveseknek, salátáknak, gyümölcsöknek.

Hozzávalók:


30dkg liszt
15dkg vaj
2ek     rozmaringlevél aprítva
2ek     lestyánlevél
frissen őrölt bors
2tk      só
1db     tojás

Elkészítés:


Keverőtálba szitált liszttel összemorzsoltam a felkockázott hideg vajat. 
Hozzáadtam a fűszereket, a borsból  borsörlővel, 4-5 tekerésnyi frissen őröltet. Egyenletesen összekevertem majd a tojás és 1-2 ek vízzel  tésztává gyúrtam.
Lezárt tálban 1 órát hűtőben  pihentettem. 
Enyhén lisztezett munkalapon  keksz kiszúróval  elkészítettem a kekszeket.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsültek.


Nincsenek megjegyzések: