Eszközök Sütéshez Főzéshez

2015. 02. 04.

Narancs lekvár

Hozzávalók:                                       


2kg     narancs
70dkg sztíviás  befőzőcukor

Előkészítés:

A gyümölcs megtisztítása. Citrom-narancs héj csíkozóval néhány darabról csíkokat vágok, majd a  narancsok héjának eltávolítása,  narancs hámozóval,  a fehér héj alatti vékony réteg késsel.
Cikkekre szedni.

Elkészítés:


Az előkészített gyümölcsöket edénybe öntöm, rászórom a   felcsíkozott héjat  és a befőzőcukrot. Felteszem a tűzhelyre főzni.
Mikor a cukor elolvadt, botmixerrel összeaprítom a narancsot. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforralom. 5-10 percig főzöm, ha elérte a kívánt sűrűséget, a tűzhelyről leveszem, előkészített üvegekbe adagolom.
Az üvegeket fejre fordítom.
                                 
           narancs héj csíkozó narancs héj hámozó




Kiegészítés
A narancs héját a  hámozó horgas végével  hosszában négy helyen bevágom majd az így keletkezett vágási vonalon a gömbölyű végét betolva, lefordítom a héjat a húsról.
A fehér héj alatti réteg eltávolítása késsel.











Nincsenek megjegyzések: