Hozzávalók:
2kg narancs
70dkg sztíviás befőzőcukor
Előkészítés:
A gyümölcs megtisztítása. Citrom-narancs héj csíkozóval néhány darabról csíkokat vágok, majd a narancsok héjának eltávolítása, narancs hámozóval, a fehér héj alatti vékony réteg késsel.Cikkekre szedni.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöket edénybe öntöm, rászórom a felcsíkozott héjat és a befőzőcukrot. Felteszem a tűzhelyre főzni.
Mikor a cukor elolvadt, botmixerrel összeaprítom a narancsot. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforralom. 5-10 percig főzöm, ha elérte a kívánt sűrűséget, a tűzhelyről leveszem, előkészített üvegekbe adagolom.
Az üvegeket fejre fordítom.
narancs héj csíkozó narancs héj hámozó
Kiegészítés
A narancs héját a hámozó horgas végével hosszában négy helyen bevágom majd az így keletkezett vágási vonalon a gömbölyű végét betolva, lefordítom a héjat a húsról.
A fehér héj alatti réteg eltávolítása késsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése