2015. 02. 11.

Lemon Curd

A Meyer citromról:

Ami a táskák  között a Louis Vuitton, az a citromok között a Meyer citrom. Valahol a narancs és a citrom között van félúton, feltehetőleg a kettő kereszteződéséből keletkezett, Frank Nicholas Meyer  jóvoltából került Ázsiából az amerikai államokba.
Ízvilága a  citromhoz áll közelebb, színe a narancsra hasonlít, formája kerekebb enyhe citromos beütéssel. Felülete simább mint a sárga társaké, illata fűszeres, és nagyon lé dús.
Felhasználása megegyezik a  sárga citroméval, de egy más ízt, zamatot ad az elkészült ételnek. Olyan ételhez is bátran kipróbálható amihez nem  feltétlen szükséges a citrom használata.

          Meyer citrom

A Curd:

A Curd dzsemféleség mely tejterméket is tartalmaz, általában vajat  valamint tojást.

Hozzávalók:


16dkg cukor
16dkg vaj
4db     tojás
4db     Meyer citrom

Elkészítés:


A citromok  lereszelt héját és kinyomott  levét egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a cukrot és a felkockázott vajat. Vízfürdő fölött habverővel  kezdem összemelegíteni. Amikor  a vaj és a cukor felolvadt  finom lyukú szűrőn átengedve hozzáadom az enyhén felvert tojást. Folyamatos keveréssel   habverővel  krémesre sűrítem. Kicsi   üvegekbe   merem, hűtőben tárolva is csak rövid 2-4 hétig tartható el. 
Süteményekhez nagyon finom krémes, különleges ízvilágú finomság.














Nincsenek megjegyzések: