A Meyer citromról:
Ami a táskák között a Louis Vuitton, az a citromok között a Meyer citrom. Valahol a narancs és a citrom között van félúton, feltehetőleg a kettő kereszteződéséből keletkezett, Frank Nicholas Meyer jóvoltából került Ázsiából az amerikai államokba.Ízvilága a citromhoz áll közelebb, színe a narancsra hasonlít, formája kerekebb enyhe citromos beütéssel. Felülete simább mint a sárga társaké, illata fűszeres, és nagyon lé dús.
Felhasználása megegyezik a sárga citroméval, de egy más ízt, zamatot ad az elkészült ételnek. Olyan ételhez is bátran kipróbálható amihez nem feltétlen szükséges a citrom használata.
Meyer citrom
A Curd:
A Curd dzsemféleség mely tejterméket is tartalmaz, általában vajat valamint tojást.
Hozzávalók:
16dkg cukor
16dkg vaj
4db tojás
4db Meyer citrom
Elkészítés:
A citromok lereszelt héját és kinyomott levét egy hőálló tálba öntöm, hozzáadom a cukrot és a felkockázott vajat. Vízfürdő fölött habverővel kezdem összemelegíteni. Amikor a vaj és a cukor felolvadt finom lyukú szűrőn átengedve hozzáadom az enyhén felvert tojást. Folyamatos keveréssel habverővel krémesre sűrítem. Kicsi üvegekbe merem, hűtőben tárolva is csak rövid 2-4 hétig tartható el.
Süteményekhez nagyon finom krémes, különleges ízvilágú finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése