2016. 03. 20.

Tojás linzer narancs curddal töltve



Hozzávalók:

30dkg     tönkölybúzaliszt-vagy finom liszt
12dkg     cukor
20dkg     vaj
1db         vanília kikapart magjai
1db         narancs héja-reszelve
2tk          kardamon
1db         tojás

összeragasztáshoz  narancs curd




Elkészítés:

-Lisztben elkevertem a cukrot, majd a hideg felkockázott vajjal elmorzsoltam.
-A többi hozzávalót is belekevertem, tojással tésztává gyúrtam.
-Hideg helyen  egy órát pihentettem.
-Enyhén lisztezett munkalapon kb 3 mm-re kinyújtottam és tojás kiszúróval  kiszaggattam.
-170°C-ra előmelegített sütőben, sütőlapon kb 8-10 perc alatt megsült.
-Narancs curddal összeragasztottam.






Nincsenek megjegyzések: