2015. 09. 01.

Körtés-áfonyás sütemény







Mivel a süteményben a körte alulra került, tálaláskor ez megfordítható és akkor már  körtés-áfonyás fordított süteménynek is nevezhető.


Hozzávalók:

15dkg    vaj
10dkg    cukor
2db        körte-nem kell meghámozni
25dkg    áfonya
3db        tojás
20dkg    liszt
1/2csg   sütőpor
1tk         őrölt gyömbér
1ek        tej
3ek        barna cukor




Elkészítés:

-A vajat cukorral habosra kevertem majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. 
-Hozzákevertem a lisztben elkevert sót, gyömbért, tejet.     Összeforgattam.
-Egy 24x24 cm-es sütőformát kibéleltem sütőpapírral, enyhén  kikentem zsiradékkal majd rászórtam a barna cukrot.
-Az alját kiraktam az összes szeletelt  körtével, és az áfonya  felével.
-Ráöntöttem a masszát és rászórtam a maradék áfonyát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
-Tálalható körtével felfelé is, akkor nevezhetjük körtés áfonyás fordított süteménynek is.



                                                                      sütéshez főzéshez eszközök





4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Egyszerű sütemény, de nagyon finom lehetett. El is mentem a receptet, és én is megsütöm. :)

Németh Erzsébet írta...

Gizi, a sütemény nagyon gyorsan elkészíthető, még gyorsabban el is fogy, nem nagy adag. Az áfonya sütéskor összefogta a körtét és fényképezéshez nem fordítottam meg, de ez különösebben nem zavart senkit, elfogyott.

marisz57 írta...

Na, lehet hogy holnap meg is sütöm...Minden hozzávaló van itthon, egyszerű, gyors és biztos finom!

Németh Erzsébet írta...

Marisz, tényleg gyorsan elfogyott, kis adag egyszerű, sokat nem kell vele bajlódni.