2016. 11. 20.

Fenyőfa linzer




Hozzávalók:


30dkg     tönköly liszt világos
13dkg     cukor
16dkg     vaj
2tk          vanília aroma
2db         tojássárga


lekvár ízlés szerint


Elkészítés:

-A  lisztben elkevert cukorral elmorzsoltam  a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztává formáztam.
-Egy órát hidegen pihentettem zárt tálban.
-Munkalapon vékonyra nyújtottam fenyőfa kiszúróval kiszúrtam.
-Minden másodikat kicsi kerek kiszúróval is kilyukasztottam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt lekvárral összeragasztottam.
-Fém dobozokban több napig eltartható.

Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop






Nincsenek megjegyzések: