Eszközök Sütéshez Főzéshez

2016. 06. 15.

Meggyes-ricottás reszelt sütemény-ch csökkentett



Retro süti, krémesebb állaggal, meggyel  és ch csökkentetten.



Hozzávalók:

a tésztához
15dkg    ch  csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
15dkg    tönkölybúza liszt
                    (vagy 30 dkg  finom liszt)
20dkg    vaj
3dkg      DW4:1 ben  negyedannyi cukorhelyettesítő
                    (vagy  12 dkg  cukor)
2dkg     kakaópor
2db       tojás



a töltelékhez:
75dkg    ricotta
4dkg      DW4:1-ben negyedannyi cukorhelyettesítő
                   (vagy  16 dkg  cukor)
2db       tojás
1,5dkg  tönkölydara
50dkg   meggy-magozva



Elkészítés:

-A tésztához az átszitált, összekevert liszteket összevertem a kakaóporral, cukorral, vajjal elmorzsoltam, tojás hozzáadásával tésztává  formáztam. 
-Kétfelé vettem, fagyasztóba raktam áthűlni.

-A töltelékhez  a meggy kivételével krémesre kevertem a hozzávalókat.

-Az átfagyott egyik tésztát egy 24x30 cm-es tepsibe reszeltem, rásimítottam a tölteléket, majd megszórtam meggyel.
-Ráreszeltem a második tésztát.
-180°-ra előmelegített sütőben kb  40 perc alatt megsült.
-Érdemes megvárni míg teljesen kihűl mert a krémes ricottától nehéz szépen szeletelni.

**a ch csökkentett lisztek több folyadékot vesznek fel

Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop.









Nincsenek megjegyzések: