Eszközök Sütéshez Főzéshez

2016. 07. 10.

Lime-parfé

Hozzávalók:

4db    lime
2dkg  DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                  (vagy 10dkg  cukor)
0,5dl  víz
3db    tojás
2dl     habtejszín



Elkészítés:

-A lime-ot kifacsartam,  felforraltam a cukorhelyettesítővel és a vízzel.
-A tojásokat  habverővel kicsit kihabosítottam, majd hozzáadtam a a forró szirupot,  gőz fölött  kevergetve sűrűre főztem.
-Hideg víz fürdőbe  állítottam az edényt, a  sűrű krémet kevergetve hűtöttem, majd belekevertem a keményre vert tejszínhabot.
-Miután kihűlt, fagyasztást tűrő formákba adagoltam és  mélyhűtőben  kifagyasztottam.

Eszközökben partnerem:www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop





Nincsenek megjegyzések: