Eszközök Sütéshez Főzéshez

2017. 09. 01.

Szedres szelet

Hozzávalók:


a tésztához
40dkg     tönköly liszt világos
18dkg     vaj
2,5dkg    DW 1:4 negyedannyi cukorpótló
                   (vagy  10dkg   cukor  )
1db         zöld citrom héja, leve
2db         tojás sárga

5ek         szeder lekvár


a szeder szószhoz
35dkg       szeder
2,5dkg      DW  1:4 negyedannyi  cukorhelyettesítő
05dl           víz
2ek           étkezési keményítő
1mk          kardamon


a krémhez
1csg          krémes krémpor
8dl            tej

50dkg        mascarpone
20dkg        joghurt-natúr
3dkg          DW1:4 negyedannyi cukorpótló
2tk             zselatin por





Elkészítés:

-A linzer alaphoz a lisztet vajjal, cukorpótlóval, reszelt citromhéjjal elmorzsoltam majd a  tojássárgával, citrom lével összeállítottam a tésztát. 
-Ketté vettem, az egyik adagot belesimítottam egy  25x25 cm-es formába, megkentem szeder lekvárral, ráfeketettem a másik kinyújtott lapot.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, ráöntöttem a kihűlt szeder szószt.

-Szeder szószhoz a szedret összemelegítettem a cukorpótlóval, vízzel, kardamonnal, mikor megpuhult turmixoltam, belekevertem az étkezési keményítőt, besűrítettem.


-A krémhez a krémes krémport hideg tejjel csomómentesre kevertem, a szederszószos linzerre öntöttem.

-A mascarponet, joghurtot, cukorpótlót és a kevés vízben megdermesztett-felmelegített zselatint összekevertem és a sárga krémre öntöttem.




Nincsenek megjegyzések: