2017. 05. 14.

Epres kocka






Hozzávalók:

a tésztához
3db     tojás
3dkg   DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
6dkg   tönköly liszt világos
6dkg   étkezési keményítő
6g       sütőpor
3ek víz



a krémhez
1db       tojás
180ml   tej
2dkg     étkezési keménítő
2dkg     DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
22dkg   natur joghurt

4dl        tejszín
50dkg   eper-félbevágva
kakaópor-opcionális

Elkészítés:

-A tésztához  a tojás fehérjével, vízzel, apránként hozzáadott cukorhelyettesítővel habot vertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat és a lisztben elkevert keményítőt és sütőport.
-Sütőpapírral fedett 28x30 cm-es tepsiben 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, ketté vágtam, megkentem a krém felével, ráraktam az eper felét, befedtem a másik tészta lappal, rákentem a maradék krémet, majd az eper is rákerült.
-Felvert tejszínnel beborítottam.
-Tetejére kakaópor került.
-2 órára hűtőszekrénybe került, majd szeletelhető.

Krém: a tejet, tojássárgát,  étkezési keményítőt, cukorhelyettesítőt csomómentesre kevertem, majd besűrítettem. Még melegen  hozzákevertem a felvert tojás fehérjét. Hozzáadtam a joghurtot. 
-Kihűlve került a tésztára.

Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a Sütnifözni konyhafelszerelési webshop



Nincsenek megjegyzések: