2017. 04. 12.

Londoni szelet-ch csökkentetten





Hozzávalók:

a tésztához
13dkg        tönköly liszt világos
13dkg       DW sütemény liszt
14dkg        vaj
2,5dkg       DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
6g              sütőpor
5db            tojássárga
17dkg        tejföl



a töltelékhez
áfonya lekvár
5db              tojás fehérje
2,5dkg        DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
17dkg         dió-darálva





Elkészítés:


-A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzákevertem a cukorhelyettesítőt, tojássárga és tejföl hozzáadásával tésztává formáztam.
-Egy 20x20 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe  belenyomkodtam  az összeállított tésztát.
-A tészta tetejét megkentem áfonya lekvárral, majd ráöntöttem a diós habot.

-A diós habhoz a tojás fehérjét felvertem a cukorhelyettesítővel, hozzáadtam a darált diót. Összeforgattam, majd a lekvárral megkent tésztára simítottam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.

Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem  a  Sütnifözni konyhafelszerelési webshop
 

Nincsenek megjegyzések: