2017. 02. 11.

Pisztáciás linzer

Hozzávalók:

40dkg      tönköly liszt világos
12dkg      cukor
10dkg      pisztácia-durvára vágva
20dkg      vaj
1db          tojás sárgája
1db          citrom héja-reszelve
1db          citrom leve


összeállításhoz  áfonya lekvár


Elkészítés:

-A lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a cukrot és a durvára vágott pisztáciát, reszelt citrom héjat.
-Tojás sárga és a citrom levével összeállítottam a tésztát.
-Kb  1 órát hidegen pihent.
-170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsült.
Miután kihűlt áfonya lekvárral összeragasztottam.


Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a sutnifozni konyhafelszerelési webshop

Nincsenek megjegyzések: