Eszközök Sütéshez Főzéshez

2017. 02. 17.

Kivis krémes

Hozzávalók:


a tésztához
7,5dkg    DW sütemény liszt
7,5dkg    tönköly liszt világos
7,5dkg    dió-darálva
4dkg       DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
                (vagy 16 dkg  cukor)
 4db          tojás
6g           sütőpor

a krémhez
2csg      házi krémes krémpor
1,9l       tej
6db       kivi-nagyobb




                                                                 kivehető aljjal sütőforma

-A tésztához tojást a cukorhelyettesítővel összekevertem majd hozzáadtam a  diós lisztes, sütőporos keveréket.
-Sütőpapírral bélelt  25x25 cm-es tepsibe simítottam, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, rákerült a krém fele, a darabolt kivi és a maradék krém.
-Néhány óra hűtést igényelt.
-Krémhez a krémes krémport összekevertem a hideg tejjel és már kenhető is volt a diós alapra.





Nincsenek megjegyzések: