Hozzávalók:
25dkg sajt-edámi jellegű
25dkg zsír
50dkg tönköly liszt világos-vagy fehér liszt
1ek só
1tk kömény mag
1tk bazsalikom
1tk szódabikarbóna
12dkg tejföl
1db tojás-lekenésre
Elkészítés:
-A reszelt sajtot összekevertem a liszttel, fűszerekkel, szódabikarbónával, zsírral elmorzsoltam, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtam.
-Egy éjszakát hűtőszekrényben pihent-nem szükséges azonnal is elkészíthető.
-Kb 1 cm vastagra nyújtottam enyhén lisztezett munkalapon, majd perec szaggatóval kiszaggattam. Tetejét tojással megkentem. -A lehulló darabokat újra összegyúrtam szaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 17-20 perc alatt megsült.
-Ebből az adagból 70 darab perec készült.
( a receptből nem felejtettem ki, tojás, nem kell bele. )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése