Hozzávalók:
100g Madre kovász
25g cukor
50g langyos víz
100g kenyér liszt
Elkészítés:
-A kovászt alaposan elkevertem a cukros vízben, hozzáadtam a lisztet és összegyúrtam.
-Tiszta üvegbe tettem, lezártam, konyhapulton érleltem 24 órát.
-24 óra után kivettem a a kovászból 100 g-ot, a fenti mennyiségű cukorral, vízzel, liszttel, megetettem. ( a maradék kovászt kidobtam )
-24 órát érleltem konyhapulton.
-Következő etetés 12 óra múlva a fent leírtak szerint.
-Ha háromszorosára nőtt kész a sütésre.
Kovász készítésben aVadkovász suli blogról inspirálódok
Kenyérsütéshez sütőkő, kelesztőkosár, trokser, bagettsütő lemez....a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelésnél
Kenyérsütéshez sütőkő, kelesztőkosár, trokser, bagettsütő lemez....a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelésnél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése