Hozzávalók:
tésztához:
25dkg liszt
12dkg cukor
15dkg vaj
1tk só
2ek kakaópor
1/2csg sütőpor
1/2db citrom héja-reszelve
1tk vanília aroma
1db tojás
45dkg túró
12dkg cukor
1/2db citrom héja-reszelve
1db tojás
1tk vanília aroma
1/2csg vaníliás puding por-főzhető
Elkészítés:
Az átszitált lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd a többi hozzávalóval összeállítottam a tésztát. 2/3-1/3 részre osztva hűtőszekrényben pihentetem míg a töltelék elkészült.
A töltelék hozzávalóit összekevertem.
Lisztezett munkafelületen kinyújtottam a nagyobbik tésztát, majd a kerámia pitesütőbe fordítottam. A tésztát a sütőtál széléhez igazítottam, hogy felvegye hullámos formát.
Tésztára öntöttem a krémet.
Majd a kisebb adag tésztából kicsi gombócokat formáltam és a túróba nyomkodtam.
Mivel a kerámia pitesütőnek nem tesz jót a hirtelen hőmérséklet változás, hideg sütőben kezdtem el sütni amit 180°C-ig melegítettem, így sütési idő 40 perc volt.
Miután megsült a pitesütőt fa deszkán hagytam kihűlni.
www.sutnifozni.hu