2015. 03. 08.

Sajtos keksz

Gyorsan elkészíthető, ropogós keksz  kevés hozzávalóval.


Hozzávalók:

25dkg  liszt
10dkg  vaj
1tk      cukor
1tk      só
1tk      sütőpor
6dkg   félkemény sajt  itt most vörös cheddar
5dkg   mag mix len mag, szezám mag, zabpehely  vegyesen
1,5dl   víz


Ekészítés:

Összekevertem az átszitált  lisztet a sütőporral, cukorral, sóval,  mag keverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeltem a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrtam. Zárható tálban  1 órát hűtőszekrényben pihentettem. Kb fél centi vastagra nyújtottam majd   tésztavágóval  négyzetekre vágtam. 200°C-ra előmelegített sütőben  sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt  ropogósra sütöttem.




           tésztavágó

Nincsenek megjegyzések: