Gyorsan elkészíthető, ropogós keksz kevés hozzávalóval.
Hozzávalók:
25dkg liszt
10dkg vaj
1tk cukor
1tk só
1tk sütőpor
6dkg félkemény sajt itt most vörös cheddar
5dkg mag mix len mag, szezám mag, zabpehely vegyesen
1,5dl víz
Ekészítés:
Összekevertem az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, mag keverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeltem a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrtam. Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentettem. Kb fél centi vastagra nyújtottam majd
tésztavágóval négyzetekre vágtam. 200°C-ra előmelegített sütőben sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése