HOZZÁVALÓK:
45dkg félzsíros túró
8dkg cukor
2db vaníliás cukor
1db citrom reszelt héja
10dkg vörös áfonya
20g zselatin
1dl víz
10dkg étcsokoládé
3ek étolaj
Előkészítés:
A zselatint hőálló fém tálban elkevertem a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztottam.
Csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztottam, belekevertem az olajat.
Elkészítés:
A túrót elkevertem a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és a vörös áfonyával. Az előkészített zselatint hozzákevertem a túrós keverékhez, és 1 éjszakát hűtőszekrényben pihentettem. Vizes kézzel
kis gombócokat formáztam, a felolvasztott csokoládéban mártóvilla segítségével megforgattam. Hűtőszekrényben megdermedt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése