Hozzávalók:
6db tojás
33dkg liszt
20dkg vaj
18dkg cukor
1ek rum
1db citrom reszelt héja
10dkg dió
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral habosra kevertem, majd apránként a puha vajat is hozzáadtam és tovább habosítottam. A citrom reszelt héját belekevertem a lisztbe majd a keményre vert tojás fehérjével váltakozva a cukros keverékhez adtam, közben a rum is belekerült.
Egy 28x22 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a tésztát beleöntöttem. Tetejére durvára darált diót szórtam.
190°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsült.
Miután kihűlt Kerek kiszúróval félholdakat szúrtam ki a tésztából.
tepsi és kiszúró forma www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Miután kihűlt Kerek kiszúróval félholdakat szúrtam ki a tésztából.
tepsi és kiszúró forma www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Kiegészítés:
A recept származása: Hargitai György Alap szakácskönyvéből, ahol a hozzávalókat a tojás súlyának megfelelően számolja.
E szerint a liszt, a cukor és a zsiradék a 6 db tojás súlyának megfelelően egyforma legyen. Nekem a tojások súlya 35 dkg volt, és így alakítottam ki ezeket a mennyiségeket, számomra sok lett volna a cukor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése