Hozzávalók:
a fehér tésztához
30dkg liszt
12dkg cukor
20dkg vaj
1db vanília rúd kikapart belseje
1db citrom reszelt héja
1db tojás
a barna tésztához
28dkg liszt
12dkg cukor
20dkg vaj
2ek kakaópor
1db vanília rúd kikapart belseje
1db citrom reszelt héja
1db tojás
hurkapálca
Elkészítés:
Mindkét tésztát külön külön elkészítjük.
-A lisztben a hideg, felkockázott vajat elmorzsoltam, majd hozzáadtam a cukrot, a kikapart vanília rúd belsejét, a finomra reszelt citrom héjat ( barna tésztánál a kakaót ) majd a tojást. Gyorsan cipóvá formáztam és 2 db-ra osztottam mindkét tésztát.
-Tetővel lezárt tálban 1/2 órára hűtőszekrényben pihentettem.
-3 mm vastagra nyújtottam, majd egymásra raktam egy barna és egy fehér lapot. Szorosan feltekertem, újra hűtőszekrénybe került kb 1/2 órára.
-Mindkettő rudat felszeleteltem ujjnyi vastagra, pálcikát nyomtam a tésztába, sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése