Hozzávalók:
40dkg tönkölybúza liszt
20dkg mogyoró-darálva
24dkg cukor
26dkg vaj
2db tojás
1db vanília rúd kikapart magjai
1db citrom héja reszelve
2tk kardamon
2tk fahéj
lekvár ízlés szerin néhány kanállal
3dkg étcsokoládé
2tk olaj
Elkészítés:
-A liszttel elkevertem a mogyorót, cukrot, fűszereket, elmorzsoltam benne vajat, tojással tésztává formáztam.
-Lisztezett munkalapon kb fél cm-re nyújtottam majd egy mintából 3 különböző méretű tésztát szúrtam ki.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben. kb 12-14 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, lekvárral összeragasztottam egy formából három méretet.
-Olvasztott csokoládéval ( vízgőz felett olajjal elkeverve felolvasztva ) megöntöztem.
-Jól záródó fém süteményes dobozban sokáig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése