A túrós kocka ch csökkentetten készült, de fehér liszttel és cukorral is készülhet.
Hozzávalók:
a tésztához
20dkg ch csökkentett liszt-DW sütemény liszt
20dkg tönköly liszt
(vagy 40dkg finom liszt)
20dkg vaj
4dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 16 dkg cukor)
csipet só
3db tojás
a töltelékhez
1kg krémtúró
5db tojás
3dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 12dkg cukor)
1dl olaj
1db citrom leve és reszelt héja
4dkg vaníliás pudingpor
60dkg szilva-magozva
5dkg mandula-durvára vágva
2tk fahéj
Elkészítés:
-Az átszitált liszteket a sóval, cukorral vajjal összemorzsoltam, majd a tojással tésztává formáztam.
-A tészta negyed részét fagyasztóba tettem áthűlni.
-Egy 37x26 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és belenyújtottam a tésztát.
-A mandulával, fahéjjal összeforgatott szilva felét rárakosgattam a tésztára, majd ráöntöttem a túrós krémet, amin elosztottam a maradék szilvát.
-Ráreszeltem az időközben áthűlt tésztát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
-A túrós krémhez a túróval összekevertem a tojások sárgáját, cukrot, citrom levét és héjat, olajat, puding port (por alakban)
felvert tojás fehérjét. Lazán összeforgattam.
**a ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése