Hozzávalók:
a tésztához
25dkg ch csökkentett liszt DW-sütőliszt
(vagy 25dkg finom liszt)
25dkg krémtúró
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 8dkg cukor)
1mk só
1mk só
6g sütőpor
0,5dl étolaj
1dl tej
a töltelékhez
25dkg áfonya
8dkg mák-darálva
1,5dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
(vagy 6dkg cukor)
Elkészítés:
-A töltelékhez az áfonyát összemelegítettem a cukorhelyettesítővel, majd amikor már puha volt összeturmixoltam, belekevertem a mákot. Kihűlt még a tészta elkészült.
-A tésztához túróban elkevertem a cukorhelyettesítőt, belekerült a só, olaj, tej, és a lisztben elkevert sütőpor.
-Az összegyúrt tésztát munkalapon téglalapra nyújtottam, majd rákentem az áfonyás-mákos tölteléket.
-Hosszabbik oldalán feltekertem, szeletekre vágtam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó- felső sütéssel kb 25 perc alatt megsült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése