Hozzávalók:
az almás alaphoz
1,5kg alma-tisztítva
3tk fahéj
3dkg cukor
10dkg aszalt meggy
10dkg csokoládé csepp
az öntethez
15dkg liszt
6g sütőpor
8dkg cukor
10dkg vaj
3db tojás
2dl tejszín
Elkészítés:
-Az almát almaosztóval felcikkeztem, majd minden cikket félbe- vágtam.
-A cukrot fahéjjal összekevertem, majd beleforgattam az almát.
-Egy 24x24 cm-es formát kivajaztam, majd az alját befedtem almával, rászórtam a csokicsepp és az aszalt meggy egy részét. Ismét alma következett majd a meggy és a csokoládé, míg el nem fogyott minden hozzávaló.
-Ráöntöttem az öntetet, kicsit eligazgattam az almán, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsült.
Az öntet készítése:A felolvasztott majd visszahűtött vajat habosra kevertem a tojásokkal és a cukorral, hozzáöntöttem a tejszínt és belekevertem a sütőporral elvegyített lisztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése