Hozzávalók:
20dkg finom liszt
20dkg kenyér liszt
20dkg rétes liszt
2,5dkg élesztő-friss
2dl tejszín
1db tojás sárgája
1db tojás
2dkg vaj
1dl tej
5dkg cukor
1tk só
tetejére
1db tojás-lekenésre
3dkg világos szezámmag
3dkg fekete szezámmag
3dkg mák egész
Elkészítés:
-Kevés tejben elkevertem egy kicsi cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva, felfutott.
-Liszteket összeszitáltam a sóval, belekevertem a tojásokat, cukrot, tejszínt, felfutott élesztőt, maradék tejet. Összedagasztottam, a vége felé hozzáadtam a puha vajat. Lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztettem.
-Munkalapra fordítottam, két részre osztottam a tésztát.
-Az egyik adagot 8 részre osztottam, a másikat 16 részre, gömbölyítettem és további 40 percet pihentettem.
-Sütőpapírral leterített sütőlapra kör alakra körbe raktam a 8 nagyobb gömböt.
-Majd a 16 kisebből nyolcat a kör belső felére osztottam el, nyolcat a kör külső felére rakosgattam.
-Tetejét tojással lekentem és megszórtam a magokkal.
-Már nem kelesztettem, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
-Finom foszlós akár húsvéti sonka mellé is. Lehet fűszerezni mint a blogon lévő fűszeres kalácsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése