Hozzávalók:
fehér tésztához:
20dkg liszt
10dkg mandula-darálva
12dkg vaj
12dkg cukor
1db vaniliás cukor
1db citrom héja-reszelve
1db sütőpor
1db tojás
barna tésztához:
18dkg liszt
10dkg mandula-darálva
2dkg kakaópor
12dkg vaj
12dkg cukor
1db vaniliás cukor
1db citrom héja-reszelve
1db sütőpor
1db tojás
Elkészítés:
Az átszitált liszteben elmorzsoltam a hideg, felkockázott vajat, majd a többi hozzávalókat is belekevertem.( barna tésztánál a kakaóport is ) A tojás hozzáadásával összegyúrtam, zárható tálban egy éjszakára hűtőszekrényben pihentettem.
Puha de jól kezelhető tészta alakult ki ki ezekkel a hozzávalókkal.
Enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra nyújtottam, majd fehér tésztából 10 cm-es virág kiszúróval elkészítettem a dobozka alját.
Az oldala is ezzel a kiszúróval készült, de a virág formából még kivágtam 6 cm-es pogácsa kiszúróval egy korongot. Ebből 3 db került egymásra az oldalát képezve, és így tud hely kialakulni a dobozkában.
A tetejére a virág formából nyuszi kiszúróval kivágtam a nyuszi formát és a barna tésztából készített nyuszit cseréltem a helyére.
170°C-ra előmelegített sütőben sütőpapírral leterített sütőlapon kb 7-10 perc alatt megsültek.
Miután az alja, oldala és teteje is elkészült, egymásra rakosgattam a linzereket, de nem ragasztottam össze sem lekvárral sem más kötőanyaggal sem, kis zsineggel összekötöttem, ez fogja össze dobozkává. Szétbontás után rétegenként megehető.
Az oldalát képező virág lapból kiszúrt korongokat is megsütöttem, korong formában.
A lehulló darabokat ismételten összegyúrva kis nyuszik készültek.
A tészta lágysága miatt jól használható egy szélesebb spatula elkerülve ezzel a lisztezést. Segítségével a a kinyújtott lap alatt áthúzva fellazítható a tészta, valamint deformálódás nélkül sütőlapra emelhető a kiszúrt forma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése