Hozzávalók:
a paprikáshoz
2db csirkemellfilé
1db vöröshagyma
25dkg gomba
3ek olaj
3ek paradicsom püré
1tk fűszerpaprika
1,5dl tejföl
1ek liszt
só, bors ízlés szeint
a galuskához:
2db tojás
35dkg liszt
só ízlés szerint
1ek olaj
medvehagyma néhány szál
Elkészítés:
A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütöttem majd sóztam borsoztam. Miután megsült, félretettem és a maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítottam, a tűzről lehúzva hozzáadtam a piros paprikát, sót borsot, paradicsom pürét. Kevés víz hozzáadása után beleraktam a felszeletelt gombát, átkevertem és a gomba megpuhulásáig főztem. Belekerült a már megsült csirke, majd a tejfölt csomómentesre kevertem egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítettem.
A galuskához a felvert tojást, sót, lisztet, aprított medvehagymát annyi vízzel kevertem össze hogy lágy sűrű massza alakuljon ki.
Galuska szaggatón forrásban lévő vízbe szaggattam, leszűrtem majd felhevített olajon megforgattam.
Tálaláskor még medvehagymát szórtam rá.
tupperware galuska szaggató
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése