Pizzára, kiflibe csigába, húsok mellé
Hozzávalók:
2kg paradicsom
400g zeller
300g vörös hagyma
800g kápia paprika
400g fehér répa
200g fokhagyma
4ek olíva olaj
3csg bazsalikom friss
150g cukor
100g só
2ek étkezési keményítő
Elkészítés:
- Paradicsomot forró vízbe engedtem, héját lehúztam, négy részre vágtam.
- Zellert, fehér répát, paprikát felkockáztam.
- Hagymákat, bazsalikomot finomra aprítottam.
- Nagy edénybe öntöttem mindezeket.
- Rászórtam a cukrot, sót, olíva olajat.
- Jól átkevertem.
- Ez most kemencében maradék hőn ( 120°C-tól kihűlésig ) megfőtt, kevergetni nem kellett.
- Összeturmixoltam.
- Tetem bele étkezési keményítőt, (sűrűbb legyen ) felforraltam tűzhelyen.
- Előkészített üvegekbe öntöttem, tetejüket lezárva, fejre állítottam míg kihűltek.
- Természetesen tűzhelyen is készíthető sok kevergetéssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése