Hozzávalók:
a tésztához
30dkg tönköly liszt-világos
20dkg rétes liszt
10dkg cukor
2,5dkg élesztő-friss
2db tojás
7dkg vaj
2dl tej
1db tojás-lekenésre
a töltelékhez
1. 5dkg mák-darálva 2dkg cukor és áfonya lekvár
2. 5dkg dió-darálva 2dkg cukor és barack lekvár
3. 5dkg áfonya és áfonya lekvár
4. nesquik és süthető csoki csepp
Elkészítés:
-Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttattam.
-A liszteket átszitáltam, majd a többi hozzávalóval puha tésztát dagasztottam.
-Kelesztő tálban duplájára kelesztettem, majd munkalapra fordítva átgyúrtam, 16 db gombócot formáltam a tésztából, 20 percet pihentettem.
-A gombócokat kicsit kilapítva megtöltöttem a fenti töltelékkel. 4-4-4-4 egyforma készült. Ahogy sikerült újra gombóccá formáltam.
-Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztattam, még 20 percet kelesztettem, tojással lekentem.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.
-Sütőtálból kivéve rácson kihűlt.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
-Sütőtálból kivéve rácson kihűlt.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése