Hozzávalók:
a tésztához
30dkg tönkölybúza liszt világos
10dkg cukor
15dkg vaj
1db citrom héj-reszelve
2db tojássárgája
a töltelékhez
20dkg alma-tisztítva reszelve
2dkg DW 1:4 negyedannyi cukor helyettesítő
2tk fahéj
4ek baracklekvár
a tetejére
tojásfehérje-lekenésre
5dkg dió durvára vágva
Elkészítés:
-A liszttel elmorzsoltam a vajat majd a cukrot, citrom héjat is belekevertem, tojássárga hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
-Zárt tálban, hideg helyen egy órát pihentettem.
-Enyhén lisztezett munkalapon 3mm vastagra nyújtottam majd hagyományos linzer kiszúróval kiszúrtam.
-Széles spatula segítségével sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztattam.
-A lyukas darabokat lekentem tojásfehérjével, megszórtam durvára vágott dióval.
-170°C-ra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt megsült
-Miután kihűlt, a nem lyukas darabra lekvárt kentem és kevés tölteléket tettem rá. Befedtem a lyukas lappal.
-A töltelékhez az almát összekevertem cukorral, fahéjjal megpároltam. Kihűlt, míg a tészta elkészült.
Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése