Hozzávalók:
55dkg tönkölybúza liszt
10dkg rétes liszt-vagy az összes finom liszt
1ek só
4dkg élesztő-friss
3dl tej
1,5dl olaj
10dkg tejföl
1db tojás
2tk cukor
tetejére
1db tojás
2dkg fekete szezám mag
Elkészítés:
-Kevés langyos tejben, cukorral felfuttattam az élesztőt.
-Az átszitált lisztekre öntöttem a sót, tojást, maradék tejet, olajat, tejfölt, felfutott élesztőt.
-Alaposan kidolgoztam, tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztettem.
-Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, átgyúrtam két részre osztottam.
-18x55 cm-es méretre nyújtottam mindkettő tésztát és végig toltam rajt a croissan vágót . Az így kapott háromszögeket, feltekertem.
-Gyorsabban elkészül a croissan vágóval mint a körlappá nyújtással.
-A háromszögeket feltekertem, sütőlapra rakosgattam, 30 percet még pihentek.
-Tetejét felvert tojással megkentem és fekete szezám maggal megszórtam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.
croissant vágó megvásárolható
15% kedvezménnyel
croissant vágó megvásárolható
15% kedvezménnyel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése