Hozzávalók:
a tésztához
20dkg tönköly liszt világos
12,5dkg natur krémsajt
10dkg vaj
7dkg cukor
1tk só
a töltelékhez
30dkg szilva-magozva apróra vágva
8dkg dió-durvára vágva
3ek barna cukor
2tk fahéj-őrölt
Elkészítés:
-Tésztához a krémsajtot, puha vajat és a cukrot habosra kevertem, hozzáadtam a lisztet és a sót.
-A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentettem.
-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb 40x30 cm-es méretre kinyújtottam. Hidegen ajánlott kinyújtani, ha felmelegszik szakadni fog.
-Ráterítettem a durvára vágott diót, majd a fahéjjal, cukorral összekevert szilvát.
-Hosszabbik oldalán feltekertem, majd a tekercset kb 2 cm-es darabokra szeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése