Hozzávalók:
60dkg tönkölybúza liszt
3dkg élesztő-friss
1tk cukor
0,5 dl tej
2tk só
22dkg libazsír
1db tojás
13dkg sajt füstölt-reszelve
13dkg tejföl
12dkg magkeverék
1db tojás tetejére lekenéshez
1db tojás tetejére lekenéshez
Magkeverék: ezen a néven kapható magkeverék aminek az összetétele: szezámmag, lenmag, napraforgó mag, rozspehely,
Előkészítés:
Langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
Felfutott.
Elkészítés:
-Tálba szitáltam a lisztet, elkevertem a sóval, elmorzsoltam zsiradékkal.
-Közepébe öntöttem a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt, összegyúrtam.
-Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtottam, és rászórtam a sajt és a magkeverék háromnegyedét.
-Gondolatban függőlegesen elharmadoltam, és a bal oldali darabot a középsőre hajtottam, majd rá a jobb oldalit. Az így kapott csíkra szórtam sajtot ( egy keveset hagytam a tetejére ) és a maradék magkeveréket.
-A tészta felső harmadát behajtottam a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig. Majd egymásra hajtottam a részeket, becsukva mint a könyvet.
-Éjszakára tetővel zárt tálban hűtőszekrényben pihentettem.
-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb ujjnyi vastagra nyújtottam és 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
-Sütőpapírral leterített sütőlemezen még 30 percet pihenettem, majd tojással megkentem a tetejét, sajtot szórtam rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése