Rebarbara a desszertként használható zöldség
Rebarbarás pite
Hozzávalók:
a tésztához
120g búza liszt
60g teljes kiőrlésű búza liszt
120g vaj
20g negyedannyi édesítő-vagy 80g cukor
24g tojás sárga - 1 db
1db zöld citrom héja
47g zöld citrom leve - 1 db
40g tejföl
a krémhez
250ml tej
1mk vanília kivonat
74g tojás sárga - 3 db
10g negyedannyi édesítő
16g étkezési keményítő
80g vaj
a rebarbarához
400g rebarbara
10g negyedannyi édesítő
1mk vanília kivonat
víz
a tetejére
20g mandula forgács-opcionális
Elkészítés
- Tésztához a lisztben elkevertem a vajat, hozzákerült az édesítő, reszelt citromhéj, majd citromlé, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtam.
- Fél órára hűtőszekrénybe került.
- Majd kinyújtottam ,hosszú pitesütő formába simitottam, sütőpapírt terítettem a tésztára ráöntöttem a kerámia sütőbabot, 180°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem, majd a sütőbab eltávolítása után további 20 percig.
- A feldarabolt rebarbarát lábasban 2-3 percig összeforraltam az édesítővel vaníliával, majd kiszedve a vízből kihűlt.
- A krémhez vízgőz felett a vaj kivételével a hozzávalókat puding állagúra sűrítettem.
- Kihűtöttem, hozzákevertem a puha vajat.
- Az így elkészült krémet a közben kihűlt pite tésztára simítottam, rárakosgattam a kihűlt rebarbarát, mandula forgáccsal megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése