Gyorsan elkészíthető sütés nélküli desszert
Hozzávalók:
a tésztához
400g zabkeksz
30g dió-darálva
100g vaj
a töltelékhez
120g vaníliás puding por-főzhető
120g cukor
800ml víz
1000g alma-tisztítva reszelve
1mk őrölt fahéj
tetejére-opcionális
20g durára vágott dió
10g vaníliás cukor
1mk fahéj
Elkészítés:
- Aprítóban morzsásra forgattam a kekszet.
- Hozzákevertem a diót, puha vajjal összeállítottam.
- 30 cm-es piteformába nyomkodta a tésztát, egy tészta henger segítségével egyenletesre, oldalára is bőven jutott.
- Hűtőszekrényben pihent míg összedermedt, legalább 1 óráig.
- A töltelékhez kevés vízben (kb 2 dl ) csomó mentesre kevertem a pudingport, cukrot, fahéjat.
- Maradék vizet is hozzáöntöttem, összefőztem, a reszelt almával.
- Kihűlve a kekszes alapra terítettem.
- Tetejére vaníliás fahéjas cukorba forgatott durvára vágott diót szórtam.
- Minimum 3 óra dermedés kell neki de egy éjszaka sem árt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése