Hozzávalók:
a tésztához30dkg alakor ősbúza liszt
5dkg tk tönköly rétes liszt
5dkg tönköly fehér liszt
20dkg vaj
5dkg DW cukorhelyettesítő 1:4
1mk só
2db tojássárgája
a töltelékhez
8dkg vaníliás pudingpor
2dkg DW cukorhelyettesítő 1:4
4dl tej
25dkg túró
1kg szilva-magozva
a morzsához
6dkg dió-darálva
6dkg világos tönköly liszt
1dkg DW cukorhelyettesítő 1:4
5dkg vaj
Elkészítés:
-A morzsához a lisztet összekevertem a dióval, cukorpótlóval, vajjal.
-A tésztagombócot fagyasztóba tettem míg a többi elkészült.
-A tésztához a liszteket összeszitáltam, belekevertem a sót és cukorhelyettesítőt.
-Elmorzsoltam benne a a vajat
-Majd a tojássárgával tésztává formáztam.
-Kinyújtottam és egy 31x21 cm-es kivehető aljú sütőformába simítottam.
-A töltelékhez a pudingot csomómentesre kevertem a tejjel, belekerült a cukorpótló is, besűrítettem. Langyosra hűtöttem és Belekevertem a túrót.
-Ráöntöttem a tepsiben lévő masszára és tetejére raktam a magozott szilvát.
-Majd ráreszeltem a szilva tetejére a morzsát.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése