Hozzávalók:
a tésztához
40dkg tönköly liszt világos
17dkg vaj
3dkg DW cukorhelyettesítő 1:4
csipet só
1/2db citrom héja-reszelve
1db tojás
a töltelékhez
10db alma-tisztítva
7dkg mák-darálva
2dkg DW cukorhelyettesítő 1:4
2ek áfonya lekvár
1/2db citrom héja-reszelve
1db citrom leve
2db tojás
Elkészítés:
-A tésztához a lisztet, cukorpótlót, citrom héjat összekevertem, elmorzsoltam benne a vajat.
-Tojással tésztává formáztam.
-Ketté vettem ( egyik részt kicsit nagyobbra )
-A töltelékhez a tojássárgát összekevertem a cukorpótlóval, mákkal, citrom levével, héjával.
-Belekevertem a lekvárt és a felvert tojás habját.
-Kinyújtottam a kisebbik tésztát és egy 25x25 cm-es kivehető aljú sütőformába simítottam, az oldalára is.
-A magház helyén megtöltöttem a mákos töltelékkel a félbevágott almákat, ráfordítottam a tésztára, majd a maradékot az almák közé elosztottam.
-Kinyújtottam a nagyobbik tésztát, befedtem vele az alma halmokat. Az almák közt kicsit lenyomkodtam.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Keress az Instagramon is @akonyhavilaga
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése