Aszalványos, magos, csokoládés bagett kemencében sütve. Kívül ropogós, belül foszlós, puha. Gyorsan elillanó darabok voltak.
Hozzávalók:
40dkg tönköly liszt világos
20dkg rétes liszt
3dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
( vagy 12 dkg cukor )
2db tojásárga
3dl tej
2,5 dkg élesztő
1tk cukor
7dkg vaj
20dkg vegyesen: aszalt fekete cseresznye, mazsola, mogyoró, mandula, csokoládé darab
vaj hajtogatáshoz
Elkészítés:
-Kevés tejben, cukorral, az élesztőt felfuttattam.
-Lisztben elkevertem, a felfutott élesztőt, tojássárgát, tejet, cukorpótlót, vajat.
-Alaposan összedagasztottam
-A dagasztás vége felé belekevertem a durvára vágott magokat és aszalt gyümölcsöket. ( Csak az olvadó csokoládétól lett barna, kakaó nem került bele. )
-Duplájára kelesztettem.
-Háromszor hajtogattam, minden hajtogatásnál megkentem olvasztott vajjal, hajtogatások között 15 perc pihentetéssel hűtőszekrényben.
-Az utolsó pihentetés után négy részre vágtam, kinyújtottam, feltekertem bagett formába került, ( a többi három is ) kicsit bevágtam.
-A formában még 30 percet kelt, nem kentem le.
-Kemencében sült, magas hőfokon rövid ideig.
Kívül ropogós, belül foszlós, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése