Hozzávalók:
a tésztához
10dkg tönköly liszt világos
8dkg dió-darálva
5db tojás
2,5dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő
( vagy 10dkg cukor )
6g sütőpor
1mk fahéj
1db citrom héja-reszelve
a krémhez
40dkg meggy-magozva
2dl meggy nektarin
2dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy 8 dkg cukor )
4dkg vaníliás puding por
20 dkg vaj
tetejére
2dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
-A piskótához a tojás fehérjével cukorpótlóval kemény habot vertem, belekevertem a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.
-25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező tepsibe simítottam és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt ketté vágtam és a meggyes krémmel megtöltöttem.A krémből a tetejére is került, majd olvasztott csokoládéval dekoráltam.
-A krémhez 1 dl meggynektarinnal, cukorpótlóval puhára főztem a meggyet, pürésítettem, besűrítettem a maradék nektarinban elkevert pudingporral.
-Miután kihűlt belekevertem a vajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése