Hozzávalók:
35dkg tönkölybúza liszt13dkg cukor
15dkg vaj
1db citrom héj-reszelve
6g sütőpor
1db tojás sárgája
5dkg tejföl
4dkg földimogyoró forgács
1db tojás fehérje
20dkg étcsokoládé
3ek olaj
állítható nyújtó és hullámos kiszúró a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelésben
Elkészítés:
-A lisztet elmorzsoltam a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákevertem a száraz hozzávalókat.
-Tojás, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtam.
-1 órát hideg helyen pihentettem.
-Lisztezett munkalapon 6 mm vastagra kinyújtottam, az állítható nyújtóval majd hullámos kiszúróval kivágtam a négyzeteket és a téglalapokat.
-Az állítható nyújtó egy nagyon praktikus sodrófa némi segédeszközzel felturbózva. A végére 3 db különböző méretű gyűrű húzható, mindegyik más-más méretben. Ez segít egyenletes vastagságúvá nyújtani a tésztát. Nem nyújtjuk az egyik oldalát fél cm-re a másikat meg hagyva 1 cm-re. Ezáltal a tészta egyenletesen sül, nem ég el a vékonyabbra nyújtott oldala, ha összeragasztásra kerül a sor, szépen összenyomható lesz a két fél.
-Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam, tojásfehérjével lekentem, földimogyoró forgácsokat szórtam a tetejére.
-170°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsült.Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztottam belemártottam a téglalapokat és négyzeteket.
-Rácson megszáradt.
-Fém süteményes dobozba kerültek, akár ajándéknak is szánható.
fém süteményes doboz
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése