Hozzávalók:
22dkg tönkölybúza liszt
8dkg dió-darálva
12dkg cukor
13dkg vaj
1db citrom héja-reszelve
1db tojás
1db vaníliás cukor
1db vaníliás cukor
Elkészítés:
-A diót összeforgattam a liszttel, cukorral, belemorzsoltam a vajat, hozzákevertem a citromhéjat, tojással összeállítottam a tésztát.
-Éjszakára hűtőszekrényben áthűlt.
-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra nyújtottam, kiszúrtam egyforma méretű kerek és hullámos kiszúróval, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam ahol a hullámos korongok közepéből kiszúrtam a mintákat.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsült.
-Miután kihűlt, egy hullámos és egy sima oldalú korongot lekvárral összeragasztottam.
eszközök sütéshez főzéshez
eszközök sütéshez főzéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése