Hozzávalók:
20dkg kenyér liszt20dkg tönkölybúza liszt világos
2dkg élesztő-friss
1tk cukor
2tk só
2,4dl víz-langyos
Elkészítés:
A liszteket átszitáltam, sóval összekevertem.
Egy kevés vízzel és a cukorral összekevertem az élesztőt, a liszthez adtam. Hozzáöntöttem a többi vizet is. Mikor már jól összeállt a tészta, munkalapon is átgyúrtam. Kelesztőtálban 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.
Ketté vágtam, gömbölyítettem. Kisodortam hosszú formára, lelapítottam, a szemközti széleit középre hajtottam, a tetejét összecsipkedtem. Ezt négyszer megismételtem.
Majd átsodortam a hengert kézzel hegmentesre, mélyedést nyomtam a közepébe, összecsipkedtem a tetejét a közepén, búzadarával meghintett sütőpapíros lemezre fordítottam tetejével lefelé. Tetejét liszttel megszórtam. Három cm-enként, ollóval bevagdostam a rudat, a henger 3/4 részéig, majd váltakozva ellentétes irányban a darabokat kifordítottam.
200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
A változtatáson átesett recept ötlet: Varga Gábor-tól.
A változtatáson átesett recept ötlet: Varga Gábor-tól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése